Brug Samsø Museum som nøgle til de mange oplevelser som findes rundt i landskabet.

Samsø Museum ligger i Det gamle mejeri i Tranebjerg. Mejeriet ”Brattingsborg” er opført af greve C.F. Danneskiold-Samsøe som godsets mejeri i 1911. I 1935 bliver det ”Andelsmejeriet Tranebjærg”, der nedlægges i 1965. Samsø Museum overtog bygningen i 1996.

Samsø Museum tilbyder:

På Samsø Museum kan man få en introduktion til Samsøs kulturhistorie.
Inde i filmsalen, mejeriets gamle “Maskinrum”, kan man se ”Samsø – en ø bliver til”, en lille film om Samsøs udvikling gennem 16.000 år fortalt på 8 minutter.
Man kan se den spændende særudstilling: Længslens bugt – Vikingernes Samsø, der er indrettet i det gamle “Ostningsrum”.
Det er også her aktiviteten HistorieUniverset har til huse, hvor både børn og voksne kan få fingrene i historien.
I museumsbutikken, der ligger i den gamle “Skummesal”, kan man handle kopier af historiske smykker, historiske glas, gammeldags legetøj, lokalhistoriske bøger og meget mere. Her kan man også købe billetter til Samsø Museum og Samsø Museumsgård.
Herudover kan man kan søge information om Samsø Museums øvrige aktiviteter og besøgssteder. Og i weekenderne om sommeren er der turistkontor i stedet for i Anton Rosens Hus.

Samsø Museumsgård:

Gårdens interiør – fra ca. 1850 – viser et ret velhavende miljø, præget af fajancer og tekstiler, hjembragt af øens mange søfarende.
En mindre udstilling af Kellinghusen fajancer vises i storstuen med eksempler på typisk tilbehør til klædedragten på Samsø i 17-1800 årene.
I den nordre længe er der i anledning af at Samsø Museumsgård bliver 100 år i 2017 en jubilæumsudstilling, der fortæller historien om tilblivelsen af museumsgården.
Udover det er der i museumshaven indrettet en afdeling med gamle nytte- og lægeplanter.

Samsø Museum

Åbningstider:

1. april til 30. april dagligt 10 -14
1. maj til 31. oktober dagligt 10 -16

Pris for grupper:

Besøg på Velkomstcenter og Museum 30 kr.
Kun introduktionsfilmen 10 kr.

Guidning 350 kr.

Samsø Museum

Museumsvej 5
8305 Samsø
86592150
kontakt@samsoemuseum.dk
www.samsoemuseum.dk